12-urni tečaj vrtenja gline na lončarskem vretenu
The course is suitable for complete beginners as well as those who have already familiarized themselves with clay, but who would like to upgrade their knowledge. The level of difficulty and speed of teaching is adapted to the individual.
BOOK A CLASS

Čas trajanja:

12 ur (6x 2 uri ali 4x 3 ure ali 3x 4 ure)

Termin :

Tečaje v svojem studiu izvajam v dopoldanskem času (od 9.00 do 13.00). Za popoldanske termine prosim preverite tečaje na spletni strani Studia Biskvit (www.biskvit.si

Lokacija:

Drenov grič 169, 1360 Vrhnika 

Dostop je možen tudi z avtobusom (linija 47), avtobusna postaja Drenov grič. V primeru prihoda z avtobusom, vas lahko pridem iskati na postajo.

Način izvajanja:

individualni tečaj (1 na 1); v primeru, da bi se tečaja udeležili s partnerjem/ko ali prijateljico/prijateljem, mi prosim sporočite, da se dogovorimo

Cena :

260 €

Priporočam :

  • kratko ostriženi nohti
  • dodatna majica oz hlače ter čevlje za preobleči (glina se očisti, vendar vseeno priporočam, da imate seboj nekaj za preoblečt)
  • voda/sok in kakšen prigrizek (čeprav vam z veseljem ponudim kavo, vodo in piškote, pa vseeno predlagam, da imate s seboj še kaj za pojesti, da se po 3 oz. 4 urah (ali kje vmes) malo okrepčate 🙂

12 urni tečaj vrtenja gline na lončarskem vretenu zajema:

– predstavitev osnovnih pripomočkov in njihove uporabe

– predstavitev gnetenja in predpriprava gline

– centriranje gline na vretenu

– odpiranje in dvigovanje gline v osnovno obliko cilindra

– odpiranje in dvigovanje gline v konveksno obliko (oblika sklede) 

– struženje izdelkov

– izdelava ročajev

– predpriprava na glaziranje in glaziranje

Tečaj je primeren za popolne začetnike in že iskušenejše, ki pa bi želeli nadgraditi svoje znanje. Stopnja zahtevnosti in hitrost poučevanja se prilagodita posamezniku.

Na koncu tečaja boste tako s seboj odnesli dve skodelici za kavo in dve mali sklečki. Za vse dodatne končne izdelke (v kolikor se odločite) je cena 10€ na kos (stroški glazure in dveh pek).

Za vsa dodatna vprašanja sem vam na voljo na: