10 urni tečaj vrtenja gline na lončarskem vretenu zajema:

– predstavitev osnovnih pripomočkov in njihove uporabe

– predstavitev gnetenja in predpriprava gline

– centriranje gline na vretenu

– odpiranje in dvigovanje gline v osnovno obliko cilindra

– odpiranje in dvigovanje gline v konveksno obliko (oblika sklede) 

– struženje izdelkov

– izdelava ročajev

– predpriprava na glaziranje in glaziranje

Tečaj je primeren za popolne začetnike in že izkušenejše, ki pa bi želeli nadgraditi svoje znanje. Stopnja zahtevnosti in hitrost poučevanja se prilagodi posamezniku.

Na koncu tečaja boste tako s seboj odnesli dve skodelici za kavo in dve mali sklečki. Za vse dodatne končne izdelke (v kolikor se odločite) je cena 10€ na kos (stroški glazure in dveh pek).

Čas trajanja:

10 ur (2x 4 ure, 1x 2 uri)

Termin :

Tečaje v svojem studiu izvajam v dopoldanskem času (od 9.00 do 13.00). Za popoldanske termine prosim preverite tečaje na spletni strani Studia Biskvit (www.biskvit.si

Lokacija:

Drenov grič 169, 1360 Vrhnika 

Dostop je možen tudi z avtobusom (linija 47), avtobusna postaja Drenov grič. V primeru prihoda z avtobusom, vas lahko pridem iskati na postajo.

Način izvajanja:

individualni tečaj (1 na 1); v primeru, da bi se tečaja udeležili s partnerjem/ko ali prijateljico/prijateljem, mi prosim sporočite, da se dogovorimo

Cena :

290 €

Priporočam :

  • kratko ostriženi nohti
  • dodatna majica oz hlače ter čevlje za preobleči (glina se očisti, vendar vseeno priporočam, da imate seboj nekaj za preoblečt)
  • voda/sok in kakšen prigrizek (čeprav vam z veseljem ponudim kavo, vodo in piškote, pa vseeno predlagam, da imate s seboj še kaj za pojesti, da se po 3 oz. 4 urah (ali kje vmes) malo okrepčate :0

DELAVNICA : “Kako izdelam svoj krožnik in/ali skledo”

Delavnice bodo potekale (večinoma) ob sobotah popoldan, in sicer v Gostilni Bistra pri Vrhniki. Družili se bomo tudi ob kozarčku vinčka (ali čaja, če bo bolj primerno), poudarek pa bo predvsem na izdelavi krožnikov in/ali skled.
 
Zakaj in/ali? Ker je vse odvisno od vaših želja. V času našega druženja (1.5h +/- kakšna minuta seveda) boste lahko naredili en krožnik, ga okrasili s poslikavo, “poglancali” kolikor se le da; ali pa boste naredili krožnik in skledico ter vse skupaj lepo uredili (ostri robovi so nezaželjeni, saj ko je glina končno pečena, ti postanejo ostri).
 

Tečaj je primeren za popolne začetnike.  Za obisk delavnice potrebujete le dobro voljo in željo po učenju novih spretnosti 😉

Po koncu tečaja bodo izdelki romali v peč za keramiko, kjer bodo končno žgani (nekje v roku 1 do 2 tednov od dneva delavnice). Ko bodo izdelki končani, vas bom obvestila o možnostih prevzema oz. pošiljanja po pošti v kolikor vam bo to ljubše. 

Več info o terminih na FB strani  Daša’s Pottery

Čas trajanja:

1.5 ure 

Termin :

Sobote popoldan (16.00 do 17.30)

Lokacija:

Gostilna Bistra 

Način izvajanja:

skupinska delavnica (max 6 oseb)

Cena :

43 €

Priporočam :

  • kratko ostriženi nohti
  • dodatna majica oz hlače (v kolikor bi kak košček gline vseeno padel na vaša oblačila)
  • dobra volja 🙂

Za vsa dodatna vprašanja sem vam na voljo na: